Ga verder naar de inhoud
We zijn tijdelijk minder bereikbaar

Bedankt voor je bezoek aan onze website.

Jammer genoeg kunnen we je tijdelijk niet te woord staan via e-mail of de telefoon. Dit omwille van onze personeelsbezetting. Je vindt op deze site intussen wel heel wat informatie om up-to-date te blijven met het zakelijk beheer van je vzw.

Dankjewel voor je begrip.

Kennisbank

Run je een vzw, als coördinator, bestuurder of vrijwilliger? In deze kennisbank vind je alles wat je moet weten om dat op een professionele manier te doen.

Zoeken

Gevonden items in onze kennisbank (51)

Filteren:

Onderwerpen

Sorteren:

Relevantie

A total of 51 items found. Showing 51 items on page 2 of 7.

Ben je niet zeker of je organisatie zich moet houden aan de regels over overheidsopdrachten? Lees het hier.

Overheidsopdrachten
·
gewijzigd op 4 april 2023

In België is het voor particulieren mogelijk om een belastingvermindering (fiscaal voordeel) te krijgen voor giften aan bepaalde organisaties (‘erkende instellingen’).

Fiscaliteit
·
gewijzigd op 23 maart 2023

Wie is er verantwoordelijk in je vzw wanneer er iets fout loopt? In principe is de vzw als rechtspersoon aansprakelijk, maar hoe zit het met bestuurdersaansprakelijkheid? Dat lees je hier.

Vzw-beheer
·
gewijzigd op 23 maart 2023

Als vzw moet je een boekhouding bijhouden en jaarlijks de jaarrekening neerleggen. Hoe je je de boekhouding moet voeren en je jaarrekening opmaken en neerleggen, is afhankelijk van de grootte van je vzw.

Het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV) wijzigde de opsplitsing onder vzw's volgens hun grootte.

Vzw-beheer
·
Boekhouding en jaarrekening
·
gewijzigd op 27 maart 2023

Als vzw moet je jaarlijks je jaarrekening laten goedkeuren en neerleggen. Hoe je dat precies aanpakt en waar je allemaal rekening mee moet houden? Dat lees je hier.

Vzw-beheer
·
Algemene vergadering
·
Boekhouding en jaarrekening
·
gewijzigd op 27 maart 2023

Sinds de invoering van het Wetboek Vennootschappen en Verenigingen (WVV) kan je geen extra agendapunt meer toevoegen op je Algemene Vergadering zelf. Volgens de oude wetgeving kon dat wel nog.

Vzw-beheer
·
Algemene vergadering
·
gewijzigd op 27 maart 2023

Vzw is de afkorting voor een 'vereniging zonder winstoogmerk'. Het is een van de vormen waarmee je je organisatie juridisch vorm kan geven. Het doel van een vzw is altijd belangeloos.

Vzw-beheer
·
gewijzigd op 27 maart 2023

In de socioculturele sector is het niet zo gebruikelijk dat bestuurders een vergoeding ontvangen voor hun mandaat, maar het kan wel.

Vzw-beheer
·
Bestuur
·
gewijzigd op 28 maart 2023