Ga verder naar de inhoud

VZWebinar

Bij een nieuw jaar horen nieuwjaarscadeau’s.
En wij hebben alvast een mooi cadeautje voor jullie!
We schakelen dit jaar een digitaal tandje bij met het VZWebinar.
Een gratis YouTube kanaal dat we samen ontwikkelen en aanbieden met onze partner Assist.

De intro voor praktische vzw-vragen

Op dit Youtubekanaal vind je de meest prangende en praktische vzw-vragen met handen en voeten – en met plezier – door ons toegelicht in korte infofilmpjes.

Wat is het verschil tussen een feitelijke vereniging en een vzw? Hoe richt ik een vzw op?
Wat zijn de jaarlijkse verplichtingen? Hoe moet ik een bestuurswissel bekendmaken?

Het antwoord op deze en vele andere vragen vind je vanaf nu terug in één van onze gratis VZWebinars, op het informatieve VZW-Youtubekanaal van Scwitch en onze partner Assist. Benieuwd?

Meer nieuws van Scwitch

Er is een hervorming doorgevoerd waardoor de patrimoniumtaks vanaf 2024 op een andere manier wordt berekend.

De “taks tot vergoeding der successierechten” of “patrimoniumtaks” is een jaarlijkse taks, specifiek voor vzw's en (private) stichtingen. De taks kan je beschouwen als een vermogensbelasting voor vzw's en stichtingen. Het gaat - in de nieuwe regeling - om een taks op het vermogen zodra dat meer dan €50.000 bedraagt (in de oude regeling was dat €25.000, nvdr). De aangifte moet uiterlijk eind maart binnen zijn en kan voortaan elektronisch gebeuren.


Om je een klare kijk te geven op hoe je de volgende aangifte van de patrimoniumtaks moet doen, verwijzen we graag door naar een webinar van FebAcademy. Vermeld zeker dat je als gebruiker van Scwitch bij hen terechtkomt.

12 februari 2024

Omwille van redenen die te maken hebben met onze personeelsbezetting kan je momenteel niet meer bij Scwitch terecht voor juridische ondersteuning op maat.

25 juli 2023