Ga verder naar de inhoud

Belangrijke data voor je vzw

Ben je als coördinator, bestuurder of vrijwilliger verantwoordelijk voor een vzw? Dan zijn er verspreid over het kalenderjaar heel wat deadlines waar je best rekening mee houdt. Zet ze in je agenda, zo zie je niets over het hoofd.

29 juni 2024

Zomervakantie in zicht? Hou er rekening mee dat elk jaar voor 30 juni je organisatie de fiscale fiches 281.50 moet indienen bij de fiscus, met afschrift aan de betrokkenen.

30 juni 2024

Als je net als 400 andere organisaties wil instappen in onze voordelige samenaankoop loonadministratie, dan is 30 juni de laatste dag waarop je je huidige contract bij je sociaal secretariaat op kan zeggen. Zo kan je vanaf 1 januari mee instappen in de samenaankoop.

20 september 2024

Elke vzw moet jaarlijks verplicht de rechtspersonenbelasting aangeven. Geen paniek: niet al je inkomsten worden belast. Je winsten, subsidies, giften en lidgelden bijvoorbeeld zijn vrijgesteld. Een aangifte doen moet altijd, ook als je nul euro inkomsten hebt. De deadline hiervoor is in principe eind september.

31 maart 2025

Als vzw ben je verplicht om elk jaar voor 31 maart de aangifte voor de patrimoniumtaks in te dienen.

Word de beste leerling van de vzw-klas

Altijd als eerste op de hoogte zijn van belangrijke deadlines die eraan zitten te komen? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief. Dan vallen ze vanzelf in je mailbox.