Ga verder naar de inhoud

Belangrijke data voor je vzw

Ben je als coördinator, bestuurder of vrijwilliger verantwoordelijk voor een vzw? Dan zijn er verspreid over het kalenderjaar heel wat deadlines waar je best rekening mee houdt. Zet ze in je agenda, zo zie je niets over het hoofd.

29 juni 2023

Zomervakantie in zicht? Hou er rekening mee dat je jaarlijks voor 29 juni de fiscale fiches 281.50 voor je medewerkers moet (laten) opmaken. Die bezorg je aan hen én aan de fiscus.

30 juni 2023

Als je net als 400 andere organisaties wil instappen in onze voordelige samenaankoop loonadministratie, dan is 30 juni de laatste dag waarop je je huidige contract bij je sociaal secretariaat op kan zeggen. Zo kan je vanaf 1 januari mee instappen in de samenaankoop.

30 juni 2023

Als vzw ben je verplicht om elk jaar minstens één Algemene Vergadering te houden. Die organiseer je binnen de 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar. Als je vzw het kalenderjaar als boekjaar heeft, is dit dus ten laatste op 30 juni.

29 juli 2023

Als alles goed gaat, keurt de jaarlijkse Algemene Vergadering ook de jaarrekening van je vzw goed. Die moet je binnen de 30 dagen na de AV indienen bij de griffie. Gaat je AV door op 30 juni? Dan is je deadline voor het indienen van de jaarrekening 29 juli.

01 september 2023

Als vzw ben je verplicht om het UBO-register in te vullen en jaarlijks te bevestigen. In dat UBO-register vul je een aantal gegevens in van bestuurders en zaakvoerders. Zo weten banken en overheden wie de begunstigden van je vzw zijn.

20 september 2023

Elke vzw moet jaarlijks verplicht de rechtspersonenbelasting aangeven. Geen paniek: niet al je inkomsten worden belast. Je winsten, subsidies, giften en lidgelden bijvoorbeeld zijn vrijgesteld. Een aangifte doen moet altijd, ook als je nul euro inkomsten hebt. De deadline hiervoor is in principe eind september.

31 december 2023

Op 1 mei 2019 trad het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV) voor nieuwe vzw’s in werking. Tegen 1 januari 2024 moeten alle vzw’s hun statuten daaraan aanpassen.

31 maart 2024

Als vzw ben je verplicht om elk jaar voor 31 maart de aangifte voor de patrimoniumtaks in te dienen. Ja, zelfs als je geen patrimonium hebt.

Word de beste leerling van de vzw-klas

Altijd als eerste op de hoogte zijn van belangrijke deadlines die eraan zitten te komen? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief. Dan vallen ze vanzelf in je mailbox.